Fortsättning på Nordins rysare

posted in: Rysare | 0

E-Bok uppgift SV RRYSARE

Under vårterminen 2015 fick Stenbackaskolans dåvarande åk 7 besök av barn- och ungdomsförfattaren Magnus Nordin.

Eleverna fick i uppgift att skriva fortsättning på Nordins rysare.

Här kan du läsa och lyssna på fortsättningen som är skriven av Sebastian.

Utdrag ur Sebastians rysare:

”Så jag tog ett djupt andetag och gick ut i hallen. Jag såg nu var det var som hade ramlat ner. Det var en vas. Mamma och pappas bröllopsvas. jag gick nerför trappen och där nedanför låg en liten röd boll. Jag undrar vad
den kom ifrån. Jag hade iallafall aldrig sett den förut. Jag sparkade till den och gick mot min
mammas och pappas rum och samtidigt så kom den röda bollen tillbaks. Jag undrade hur
med tanke på att jag sparkade in den i köket….”

Vad är det för konstig röd boll och varför verkar den komma tillbaka? Vems är bollen? Hur kan saker försvinna och dyka upp igen? Nyfiken på att veta sanningen? Läs eller lyssna vidare på Sebastians rysare (om du vågar?).

Sebastians rysare

 

Författare inledning: Magnus Nordin

Författare: Sebastian

Bild: Sebastian

Uppläsare: Sebastian

Utgivning: 2015